tango.be

TangoShopLugar del Tango


10 songs
Single CD

€17,00 Buy now!

"Lugar del tango", zo heet de cd die Quinteto Astor in 2006 inblikte. Het kwintet stelde hem voor aan het publiek tijdens haar verjaardagsconcert in een volle mechelse stadsschouwburg.

De cd is een tocht door een gevarieerd landschap van verschillende tangostijlen, van oude meesters als Roberto Firpo, over Astor Piazzolla en Horacio Salgáns "Quinteto Real", tot het hedendaagse 'Statt eines Tangos'. Op deze tocht werd Quinteto Astor bijgestaan door meesterbandoneonist Alfredo Marcucci, die speciaal voor deze cd met hen enkele nummers opnam.

Quinteto Astor maakt gebruik van zowel de bandoneon als de accordeon. De gitaar wisselt van akoestische naar jazzgitaar, om elk stuk zijn eigen karakter te geven. Het vijftal streeft ernaar een authentiek en tegelijkertijd heel eigen geluid neer te zetten.

Het repertoire van de cd komt aan bod in de programma's Me gustas tu en Cafetin de Buenos Aires. Beide werden opgenomen als 'Nieuw Talent' in de brochure 'Podium' van de Vlaamse Gemeenschap.

Op de cd: La muerte del ángel, Statt eines tangos, La viruta, Romance del diablo, El pollo Ricardo, Mumuki, El amanecer, Prepárense, Taquito militar, Fuga y misterio.